Expoziţie columbofilă cu porumbei campioni


de Dan Oltean

dan.oltean@infocorabia.ro


Acest aricol conține 10 poze

Sala de sport a scolii " Virgil Mazilescu" din Corabia ,gazduieste astazi cea mai mare expozitie columbofila de porumbei voiajori din zona Olteniei. Evenimentul a fost deschis de primarul orasului Corabia,domnul Iulică Oane si de viceprimar,domnul Vlad Sorin Gigi.

Sunt expusi un numar de peste 400 de porumbei care apartin columbofililor din judetele Valcea,Olt ,Dolj,Gorj si Mehedinti. Sunt porumbei campioni din toate categoriile competitionale si de toate varstele: yearlingi (in varsta de un an) si maturi (de trei, patru si cinci ani), participanti la concursuri nationale si internationale.

Sportul columbofil din Romania cunoaste o din ce in ce mai mare raspandire si dezvoltare, un lucru demn de remarcat, iar la nivel national orasul Corabia este foarte bine reprezentat avand porumbei campioni si vicecampioni nationali. Acesti porumbei zboara pe distante intre 400 si 1500 de km aerian cu o viteza medie de 70-80 km la ora in functie de starea vremii. Pentru cei mai multi crescatori,acest sport este un hobby dar un hobby care necesita venituri considerabile.

Porumbelul...considerat mesagerul pacii are o minte pe care nimeni nu a putut-o descifra. Nu ştie nimeni cum se orientează. Unii vorbesc de unde magnetice, alţii că e vorba de orientare după soare. Sunt păsări foarte inteligente.

Dragi corabieni,inca mai aveti timp sa vizitati expozitia columbofila de la scoala nr 3. Va asteptam in numar cat mai mare!

<